Skillnad mellan versioner av "Repetition 2 inför Prov 2 i Python"
Från Mathonline
Taifun (Diskussion | bidrag) m |
Taifun (Diskussion | bidrag) m |
||
Rad 2: | Rad 2: | ||
{| border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="30" width="100%" | {| border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="30" width="100%" | ||
| style="border-bottom:1px solid #797979" width="5px" | | | style="border-bottom:1px solid #797979" width="5px" | | ||
− | {{Not selected tab|[[Lektion 18 (Python)| << Lektion 18]]}} | + | <!-- {{Not selected tab|[[Lektion 18 (Python)| << Lektion 18]]}} --> |
+ | {{Not selected tab|[[Lektion 20 (DigSkap)| << Lektion 20]]}} | ||
{{Selected tab|[[Repetition 2 inför Prov 2 i Python|Dagens övningar]]}} | {{Selected tab|[[Repetition 2 inför Prov 2 i Python|Dagens övningar]]}} | ||
− | {{Not selected tab|[[Lektion 19 (Python)|Nästa lektion >> ]]}} | + | <!-- {{Not selected tab|[[Lektion 19 (Python)|Nästa lektion >> ]]}} --> |
+ | {{Not selected tab|[[Lektion 21 (DigSkap)|Nästa lektion >> ]]}} | ||
| style="border-bottom:1px solid #797979" width="100%"| | | style="border-bottom:1px solid #797979" width="100%"| | ||
|} | |} |
Versionen från 3 februari 2021 kl. 21.58
<< Lektion 20 | Dagens övningar | Nästa lektion >> |
Prioritera instuderingsfrågorna 40-75 bland dagens övingar, för att förbereda dig på Prov 2 i Python (v6).
Dagens övningar
- Besvara instuderingsfrågorna 40-75.
- Mata in koden Slumptal.py i IDLE och kör.
- Mata in koden TotalsecFct.py i IDLE och kör.
- Mata in koden FahrenheitFkt.py i IDLE och kör.
- Läs om for-satsen i kursboken, sid 64-65.
- Läs om Modularisering och Funktionsbegreppet i kursboken, sid 70-72.
- Läs om Formella och aktuella parametrar i kursboken, sid 74-75.
- Gör av övningarna nedan dem som du inte hunnit på kursen.
Det viktigaste i denna repetition är att du blir bra i att koda loopar med for-satsen och att kunna skriva funktioner.
Titta gärna på lösningsförslagen, sid 134-141, om du inte självständigt klarar av några uppgifter.
Copyright © 2021 TechPages AB. All Rights Reserved.